Mie

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________Olen 38-vuotias, medianomiksi valmistunut freelancer-leikkaaja. Juuret Imatralla, sittemmin Helsinkiin asettunut.

Olen tehnyt kaikennäköisiä ja –kokoisia proggiksia pitkistä fiktioleffoista (Taneli Mustosen ensimmäinen englanninkielinen elokuva The Twin, Sodankylän elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanut rikosdraama Viraali, Verimalja-seikkailuelokuva sekä perulais-brittiläinen draama All of Me, joka oli vuonna 2021 Pariisin Art & Movie Awards -festivaaleilla ehdolla parhaan elokuvan ja parhaan leikkauksen kategorioissa) ja fiktiosarjoista (mm. Mies joka kuoli, Hautalehto: Kylmä syli, Maria Kallio, Karkurit, Sunnuntailounas, Ex-onnelliset, Nörtti: Dragonslayer666Kontio & Parmas ja Konttori) ja dokumenteista (Tee se itse elämä: Combat Rockin tarina, jossa toimin myös tuottajana ja joka voitti Tampereen Elokuvajuhlien parhaan elokuvan palkinnon yleisökategoriassa 2019) realityyn ja yritysvideoihin.

Olen kirjoittanut ja leikannut Arman Alizadin sarjoja Pohjantähden alla, Viimeinen ristiretki ja Pahan jälkeen, leikannut mm. Vain elämää- ja The Voice of Finland -tv-sarjoja, Tuomas Enbusken dokumenttielokuvan Loppukiri, Elias Koskimiehen palkitun lyhytelokuvan I've Only Just Begun sekä yli 40 musiikkivideota (mm. Antti Tuisku, Bullet for My Valentine, Don Johnson Big Band, Chisu ja Lauri Tähkä).

Tarkemman listauksen löydät yllä olevista linkeistä.

Leikkauksen ohella myös ohjailen ja kirjoitan satunnaisesti. Keväällä 2015 ohjasin lyhytelokuvan The Silent, joka on sittemmin kiertänyt yli 30 elokuvafestivaalilla 14 eri maassa (mukaan lukien maailman arvostetuin genre-elokuvatapahtuma, Sitgesin elokuvajuhlat Espanjassa), joissa se on palkittu viidesti. Olen ohjannut myös musiikkivideoita mm. Chisulle, Kolmas Nainen -yhtyeelle sekä Teho Majamäelle & Johanna Kurkelalle.

Olen nopea ja tehokas tyyppi ja selvinnyt aika kinkkisistäkin tapauksista, eli teen duunin loppuun asti enkä luovuta, vaikka homma alkaisi vaikuttaa toivottomalta. En myöskään murjota pimeässä kopissa, jos asiat painaa, vaan olen erittäin sosiaalinen ja huumoritajuinen kaveri. Aika pitkämielinenkin!

Tykkään tehdä myös ei-kaupallisia projekteja ihan pro bono –periaatteella, joten jos siulla on vaikkapa joku voittoa tavoittelematon artsu- tai hyväntekeväisyysproggis vireillä ja vailla leikkaajaa, niin ethän epäröi ottaa yhteyttä! Voi olla mahdollista, että leikkaisin sen talkoohengessä, jos vain aikataulut ym. osuu kohdalleen.

Leikkaan yleensä Premierellä, mutta muutkin editointiohjelmat menee tilanteesta riippuen. After Effectsin alkeet ovat hallussa sekä osaan pikkuisen värimäärittelyä ja äänen jälkikäsittelyä. Omistan myös aika tehokkaan editkoneen, joten voin tarvittaessa tehdä leikkausta myös etänä työhuoneellani Lauttasaaressa. Laskuttelen oman yritykseni Autere Films Oy kautta.


Koulutus: medianomi, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu (2009).

Työharjoittelukokemus:
Jarowskij, Helsinki (lokakuu 2008 - tammikuu 2009). Leikkausassistentti Sydänjää-tv-sarjassa.
Cel'Amanzi, Rustenburg, Etelä-Afrikka (elokuu 2007 - lokakuu 2007). Terveysmediaa tuottavan työryhmän kouluttajaharjoittelija.


Toni Tikkanen
044 266 6164
toni.tikkanen ät gmail.com__________________________________________________________________________________________________________________________________________


toni.tikkanen ät gmail.com
_____________________________


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti